De waarheid komt naar buiten over voormalig ESPN-directielid Mark Shapiro

/EINPresswire.com/ 5 oktober 2011 — Mij is onrecht aangedaan. Mijn naam is Jason Goldberg en hoe pijnlijk het ook is om erover te praten, ik moet de waarheid opbiechten over voormalig ESPN-directeur Mark Shapiro. Toen ik voor ESPN Talk2 werkte met Jim Rome, stelde hij mij een onethische zakelijke overeenkomst voor: wees zijn zondebok en neem de schuld op mij, waardoor mijn ontluikende carrière bij ESPN voor hem zou worden geruïneerd. In ruil voor mijn “trouw” zou hij onmiddellijk gepromoveerd worden naar Bristol, CN om Sports Century te produceren en zwoer hij voor mij te zullen zorgen met “een veelbelovende carrière”. Tegen beter weten in, nam ik de kogel voor hem op. Dit is mijn verhaal.
Shapiro, terwijl hij ESPNTalk2 met Jim Rome produceerde, schreef routinematig ESPN-referenties voor vrienden, zodat ze live sportevenementen konden bijwonen met “All Access”-passen. Hij werd door ESPN geschorst voor deze acties. Vandaag meldt Jason Goldberg, voormalig medewerker van de Talk2-show, dat Shapiro opnieuw werd geschorst omdat hij opnieuw referenties uitschreef voor vrienden om sportevenementen bij te wonen. Deze keer was het anders. Toen ESPN aan Shapiro vroeg of hij schuldig was aan de herhaalde overtredingen, ontkende hij er iets mee te maken te hebben omdat het zijn positie bij de show als nieuw aangestelde producer zeker in gevaar zou brengen. Toen deze informatie bij de leiding van ESPN terechtkwam, schorsten zij Shapiro van Talk2 totdat de schuldige was gevonden. Shapiro loog tegen ESPN en beweerde dat, hoewel het zijn computer was die de e-mailcorrespondentie over de geloofsbrieven verstuurde, hij het niet was. ESPN-managers stuurden compliance officers, waaronder leidinggevende John Walsh, om de kantoren in Los Angeles te onderzoeken.
Goldberg beweert dat hij werd gevraagd door Shapiro en zijn beste vriend in die tijd Hank Metzger, om de schuld op zich te nemen voor Shapiro’s leugens en herhaalde overtredingen om hem vrij te pleiten van de problemen die hij creëerde. Shapiro en Metzger spraken Goldberg rechtstreeks aan met de bewering: “Het gaat allemaal om loyaliteit! Neem de kogel op voor Shapiro en zeg hen: je brak in zijn kantoor in en stuurde de geloofsbrieven,” verhaalt Goldberg. Shapiro begreep duidelijk wat hij Goldberg voorhield: jezelf opofferen aan ESPN door de schuld op je te nemen, medeplichtig worden aan een misdrijf, want de omstandigheden voor Mark waren dodelijk voor zijn aanstaande promotie.
Nadat Goldberg hiermee instemde, belde hij de toenmalige Coordinating Producer van de Talk2 Show, Deborah Vogel, op en bekende dat hij het was, en niet Shapiro, die de vervalste geloofsbrieven had gestuurd. Het resultaat was dat Mark Shapiro kreeg wat hij wilde: een onmiddellijke promotie met bescherming van zijn imago en reputatie, ook al ging dat ten koste van het beëindigen van Goldbergs carrière bij ESPN. “Ik werd onmiddellijk ontslagen. Het was vernederend om terug te gaan en mijn bureau uit te ruimen. Ik herinner me dat ik terugging naar Jim Rome’s kantoor en hem vertelde wat ik had gedaan. Rome was onder de indruk van mijn “loyaliteit” en geloofde dat Shapiro het “op de lange termijn goed zou maken met mij,” zei Goldberg.
Op zijn beurt werd Shapiro onmiddellijk gepromoveerd om de iconische Sports Century Classics te produceren. In de jaren dat hij bij ESPN bleef werken, gaf Shapiro Goldberg routinematig kaartjes voor sportevenementen. Mark Shapiro gaf Jason Goldberg nog steeds kaartjes voor wedstrijden, zelfs nadat Goldberg “in zijn kantoor had ingebroken en nepkaartjes naar Shapiro’s vrienden had gestuurd” — Vreemd?
“Ik weet dat wat ik deed fout was. Op dit moment, wil ik gewoon de mensen laten weten wie deze kerel echt is; hij denkt dat hij iedereen voor de gek houdt. Shapiro was een vriend van me, en ik ben er kapot van dat ik mijn carrière heb verloren. Ik probeerde toen sportverslaggever te worden en werkte aan een tape in deze hoedanigheid met Shapiro. Ik wil dit van mijn geweten. Shapiro is een gemene kerel die me bedroog en loog tegen ESPN om zijn kans bij het bedrijf te krijgen, allemaal ten koste van mij. Je moet je afvragen wat voor soort man Shapiro is om zijn woord of afspraken niet na te komen voor wat ik voor hem deed. Ik heb hier veel verloren en niets gewonnen”, aldus Goldberg.
*Dit verhaal is bevestigd met echt audiobewijs van zijn bekentenis van deze actie.
Voor meer informatie of interesse kunt u contact opnemen met Public Relations Rick D’Elia: 323-445-2275
###

Je hebt net gelezen:

Nieuws verstrekt door
05 oktober 2011, 15:45 GMT

Deel dit artikel

Distributiekanalen: Consumentengoederen, Wereld & Regionaal

EIN Presswire’s prioriteit is transparantie van bronnen. We staan geen ondoorzichtige klanten toe, en onze redacteuren proberen zorgvuldig valse en misleidende inhoud te verwijderen. Als u als gebruiker iets ziet dat wij over het hoofd hebben gezien, breng het dan alstublieft onder onze aandacht. Uw hulp is welkom. EIN Presswire, Everyone’s Internet News Presswire™, probeert een aantal grenzen te definiëren die redelijk zijn in de wereld van vandaag. Zie onze redactionele richtlijnen voor meer informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.